Tuesday 10 April 2012

*new release: Souleance - La Belle Vie LP

Souleance είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Fulgeance και τους dj Soulist.
O Fulgeance γίνεται γρήγορα ένας από τους πιο σεβαστούς beatmakers στην Ευρώπη με τις φοβερές κυκλοφορίες του στο γαλλικό label Musique Large, καθώς και με τα διάφορα projects, τα οποία ηγείτο. O εν λόγω ταλαντούχος παραγωγός και remixer είναι γνωστός για τα καταστροφικά του Beats και τις εκπληκτικές live εμφανίσεις του. Επικεντρωμένος στην υπνωτική και ηλεκτρονική Hip Hop, ο Fulgeance αναμιγνύει τις επιρροές του και βάζει την δική του υπογραφή.

Ο Soulist είναι ο ιδρυτής και resident dj του παριζιάνικου club "What the funk", το οποίο πρόσφατα γιόρτασε τα 6α γενέθλια του. Με ιδιαίτερη αγάπη για την soul, disco, funk, hip hop και latin, o Soulist έχει μοιραστεί το stage με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως είναι οι Cut Chemist, Dj Vadim, Madlib, Quantic και άλλοι.

Οι δυο τους λοιπόν βρέθηκαν το 2006 και μέσα από την φιλία που αναπτύχθηκε προέκυψε και το Souleance Project: πρόκειται για ένα μείγμα των επιρροών του Soulist σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές δεξιότητες παραγωγής του Fulgeance. Αυτό είναι κιόλας που κάνει το επίτευγμά τους τόσο αξιοσημείωτο.

Σαν Souleance έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα δύο 7ιντσα και δύο 12ιντσα, από το 2009 και έπειτα, όλα στην First Word Records, label με έδρα το Leeds της Αγγλίας, ενώ δίνανε περισσότερη έμφαση στις live κοινές τους εμφανίσεις, παίζοντας σε σπουδαία festivals ανά την Ευρώπη.

Χθες όμως ήρθε η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά που αναμένεται να αγαπηθεί από πολύ πολύ κόσμο! To ντεμπούτο album τους La Belle Vie κυκλοφορεί επίσημα από χθες 9 Απριλίου στην First Word Records, με το δίδυμο να το γιορτάζει με ένα μεγάλο live show στο Λονδίνο παρέα με τον Paul White και αρκετούς ακόμη.


Στο La Belle Vie θα συναντήσετε 19 κομμάτια που κατά βάση είναι Hip Hop παραγωγές, εμπλουτισμένες με αρκετές επιρροές που κουβαλάνε οι Fulgeance και Soulist όλα αυτά τα χρόνια, Breaks, 80's Funk, Soul, Τropical.

Σκονισμένα σαμπλαρισμένα Βeats με την υπογραφή του Fulg σε ηλεκτρονική αφή και μπάσο σε κάποια tracks, και τον Soulist να προσθέτει περισσότερα οργανικά στοιχεία, κάτι το οποίο δεν θα έκανε ο παρτενέρ του.

H συνεργασία έτσι αποκτά μία ιδανική συνοχή και το αποτέλεσμα είναι τελικά ενοποιημένο, καταφέρνοντας να αποτυπωθεί και αυτήν την φορά δισκογραφικά το style των Souleance.

Στα 19 κομμάτια που απαρτίζουν το La Belle Vie LP συνολικής διάρκειας μίας ώρας, υπάρχουν και κάποιες guest εμφανίσεις με τους Shawn Lee, Homecut, Rashaan Ahmad, Kaye να δίνουν το στίγμα τους.


Η φάση είναι ότι έχει ήδη γίνει sold out το Special Edition Package της εν λόγω κυκλοφορίας, ουσιαστικά πριν καν βγει επίσημα στην αγορά!

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον αναμένεται να ανυψώσει σύντομα τους δύο παραγωγούς στην κορυφή για τους λάτρεις του συγκεκριμένου ήχου, τόσο με τα πολλά live shows σε events, partys και festivals που έχουν κλείσει μέσα στο 2012, όσο και με αυτήν καθεαυτήν την κυκλοφορία του La Belle Vie.

1 comment:

Anonymous said...

είσαι παρανοιζερ, όταν αρχίζεις να καταλαβαινεις ποιος γραφει ποιο αρθρο ;)