Tuesday 3 April 2012

Tendts live audiovisual show 5/4 at Fragile bar!

Μεθαύριο Πέμπτη 5 Απριλίου το Fragile Bar (Βαλαωρίτου 29 στην ταράτσα) σας προσκαλεί σε ένα audiovisual live show από ένα εξαιρετικά φρέσκο και ανερχόμενο όνομα της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Πρόκειται για το δίδυμο από την Θεσσαλονίκη που ακούει στο όνομα Tendts. Το event είναι με ελεύθερη είσοδο και η έναρξη έχει οριστεί στις 22.00.

Oι τένΔτς, δύο αδέρφια μαζί με τον περισταστιακό Τενδτ Waif, επηρεασμένοι από διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα όπως Dada, Fluxus ή ακόμα και τον Σουρεαλισμό αποφεύγουν την κατηγοριοποίηση και αυτό είναι εμφανές στον ήχο τους.

Kουβαλώντας τα μαγικά κουμπάκια τους, μια σκουριασμένη χορδή από το μαντολίνο του παππού τους και μαζί με τον waif στα πικάπ, oι Tendts δημιουργούν πολυδιάστατα ηχητικά τοπία. από ένα παράθυρο στο μέλλον.

Έχοντας συμπληρώσει μόλις ένα χρόνο και έχοντας παίξει live σε μαγαζιά όπως το Art-House και το Tokyo στην Θεσσαλονίκη, τo Six Dogs στην Αθήνα και support στους 1000 Names παρουσιάζουν ένα μουσικό-οπτικό live performance.

Μόλις πριν έναν μήνα οι Tendts έβγαλαν δωρεάν για ακρόαση και κατέβασμα το πρώτο τους EP με τίτλο Μidnight Drive, μία κυκλοφορία αποτελούμενη από τέσσερα κομμάτια. Ο ήχος τους σύγχρονος και πολυσυνδιαστικός. Επιπλέον, σήμερα αναρτήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησαν στο Ough.gr την οποία βλέπετε εδώ.

Την εισαγωγή στον και την έξοδο από τον κόσμο των τένΔτς θα αναλάβει ο resident του Fragile Bar, Plughead, μιξάροντας αυτιστικά beats, νέον funk και φουτουριστική soul.

No comments: