Tuesday 22 May 2012

the 16year-old producer XXYYXX is here to impress us!

Ένας 16χρονος αφροαμερικανός από το Orlando της Florida έχει κάνει μεγάλη αίσθηση αυτούς τους πρώτους μήνες του 2012 με το ντεμπούτο του στην μουσική δισκογραφία.

Το όνομά του Marcel Everett ή αλλιώς XXYYXX... έτσι για να τον θυμόμαστε εύκολα.. βέβαια ακούγοντας τις παραγωγές του θέλεις μανιωδώς να τον ψάξεις πιο πολύ και να ακούσεις όλα τα δημιουργήματά του! Eίτε chill-dubstep, είτε post-dubstep, είτε bass music απλά με στοιχεία r&b, soul ή άλλοτε με minimal electronic dub ή trip hop, o Marcel Everett είναι ένα αστέρι που λάμπει όλο και περισσότερο.

Πέραν του χαρακτηριστικού στυλ που τον διακρίνει καταφέρνοντας να προωθήσει την μουσική του ταυτότητα και να εισέλθει με άνεση στο προσκήνιο των πιο σύγχρονων τάσεων, πέρα κι από την παραγωγική δεινότητα που αποδεικνύει με τις πολλές κυκλοφορίες στο σύντομο χρονικό διάστημα λίγων μηνών, ο ΧXYYXX αποτελεί ένα μεγάλο ταλέντο πολλά υποσχόμενο για επόμενες ποιοτικές παραγωγές επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι πάντα θα βγαίνουν νέοι παραγωγοί που θα προσθέτουν κάτι καινούριο στην σύγχρονη μουσική, ερεθίζοντας τα αυτιά μας και δίνοντας πνοή στο ενδιαφέρον μας να ακούμε φρέσκο ήχο.

Πριν λίγες βδομάδες κυκλοφόρησε το πολυσυζητημένο πια ντεμπούτο ομώνυμο album XXYYXX LP μέσα από την δισκογραφική Relief In Abstract Records που αποτελεί και την κολλεκτίβα νέων παραγωγών της πόλης του Orlando, όπως οι Fortune Howl και Grant με παρόμοιο ύφος με τον xxyyxx. 

To XXYYXX LP προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με τα πολύ όμορφα κομμάτια που περιλαμβάνει και ήταν αυτό που έκανε γνωστό το όνομα του Marcel. 13 κομμάτια με συνολική διάρκεια τα 53 λεπτά.

To εξαιρετικό album ξεκινάει με το About You, ένα downtempo track αλλά πολύ μελωδικό ειδικά προς το τέλος του προκαλώντας μία σχετική μελαγχολία στην ακρόασή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το About You συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο clip που στον πρώτο μήνα του έχει ήδη πάνω από 300.000 views σε vimeo και youtube. 


Στην συνέχεια ακολουθεί το 2-step-ίζον Good Enough, και 3ο κατά σειρά έρχεται ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του ΧΧΥΥΧΧ, το Fields που ήδη έχει γίνει "επιτυχία" καθότι περισσότερο easy-listening. Σε παρόμοιο ύφος κι η συνέχεια με το ωραίο Set It Off και τα πειραγμένα φωνητικά, ακολουθεί το Alone - όχι κάτι το ιδιαίτερο, για να περάσουμε στο ατμοσφαιρικό DMT κι έπειτα στα Breeze και Closer

9ο κομμάτι του album είναι το κατά την γνώμη μου καλύτερο. Πρόκειται για το Forest Fires με μπάσσο, γυναικεία φωνητικά και ανατολίτικα στοιχεία. Πάρα πολύ ωραίο. 

Συνέχεια δίνεται με το Never Leave που δεν λέει και πολλά, ακολουθεί το Witching Hour στον γνώριμο ταυτοποιημένο ήχο του Marcel Everett και σαφώς πιο ενδιαφέρον, ενώ προτελευταίο βρίσκεται το Love Isn't Made σε 2-step με την Steffaloo στα vocals. 

Έπεται το Tied2U, ενώ αν κατεβάσετε το album θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει κι ένα όμορφο bonus track, το Overdone με την θελκτική συμμετοχή της Anneka. 

Να σημειωθεί ότι ο XXYYXX πέραν του ντεμπούτο άλμπουμ του, από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε άλλα 3 EP's με επίσης αξιόλογες παραγωγές. Κυρίως το Mystify EP τον Απρίλιο, πρωτύτερα το Split EP και πιο πρόσφατο το Purp In Da Drank.

No comments: