Friday 4 May 2012

24 names hosted at Plissken Festival 2012!

To Plissken Festival παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου "Ελληνικός Κόσμος" (Πειραιώς 254) ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line up με εμφανίσεις 24 καλλιτεχνών της σύγχρονης μουσικής σκηνής ταυτόχρονα σε 2 stages. 

Ένα ολοήμερο urban festival που συνδυάζει live acts και DJ sets σε έναν industrial χώρο, στο κέντρο της Αθήνας το επόμενο Σάββατο 12 Μαΐου 2012 με τις πόρτες να ανοίγουν από τις 14.30 το μεσημέρι και ώρα έναρξης τις 15.00. 

Tα 2 stages διαμορφώνονται ως εξής με σειρά εμφάνισης:

Main Stage
Team Ghost (FR)   /   Acid Baby Jesus (GR)   /   Male Bonding (UK)   /   Michael Rother w/Camera (GE)   /   We Were Promised Jetpacks (UK)   /   King Khan & The Shrines (CA)   /   The Notwist (GE)   /   Dead Skeletons (IS)   /   Triggerfinger (BE)   /   Peaches (CA)   /   Andrew Weatherall (UK)   /   Alan Braxe (FR)   /   Joker (UK)

Club Stage 
Rita Maia (PT)   /   Montana Cruz (CO)   /   Forest Swords Live Set (UK)   /   Junior Boys DJ Set (CA)   /   College (FR)   /   Villa (BE)   /   Drums of Death (UK)   /   Liquid (UK)   /   Son of Kick (FR)   /   Bong-Ra (NL)   /   Kid606 (US)

Tα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ στην προπώληση από τα Public, Ticket House, Ticket Arena, Ticket Pro, online στο eventbrite και 36 ευρώ στην είσοδο ανήμερα του φεστιβάλ.

Bong-Ra (NL)
Ο πιο σημαντικός σύγχρονος Ολλανδός μουσικός είναι, τουλάχιστον για το Plissken Festival, ο Bong-Ra. Καταφέρνει να ισορροπεί με την ίδια ευκολία μεταξύ τoυ ατμοσφαιρικού ήχου του συγκροτήματος του Kilimanjaro Darkjazz Ensemble και του καταιγιστικού breakcore των DJ sets του. Με πλούσια δισκογραφία στη θρυλική Planet Μu και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλων των ειδών τα μουσικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ο Bong Ra αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από το ίδιο το Plissken μιας και αποτελεί την επιτομή της σύγχρονης μουσικής πολυσυλλεκτικότητας.

Το "πολυπράγμων" είναι λίγο για να χαρακτηρίσει μία από τις σημαντικότερες μουσικές φυσιογνωμιές της dance και όχι μόνο σκηνής. Ο Andrew Weatherall έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι New Order, Bjork, Paul Oakenfold, James, Manic Street Preachers και My Bloody Valentine μεταξύ άλλων, έχει εκτοξεύσει την καριέρα των Primal Scream, έχει σχηματίσει δύο από τις σπουδαιότερες μπάντες της θρυλικής Warp Records, κυρίως όμως παραμένει ένας από τους πιο επιδραστικούς DJs.

Joker (UK)
Το παιδί-θαύμα του σύγχρονου dubstep ήχου. Μόλις 23 χρονών από το Bristol κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει ο αγαπημένος παραγωγός όχι μόνο των δημοσιογράφων και του κοινού αλλά και των ίδιων των καλλιτεχνών ειδώλων του όπως ο Skream, o Benga και ο Rustie. Έχει πλέον περιοδεύσει σε όλον τον κόσμο ενώ τα dj sets του σε φεστιβάλ όπως το Sonar μαζεύουν χιλιάδες κόσμου για να τον αποθεώσουν. Στο Plissken θα είναι αυτός που θα κλείσει την αυλαία του φεστιβάλ με τον πιο ιδανικό τρόπο.

Rita Maia (PT)
Μόνιμη resident στα δημοφιλέστατα Talking at Me parties του θρυλικού Notting Hill Arts Club και μόνιμη συνεργάτης του underground Resonance FM με μερικά από τα καλύτερα drum 'n' bass mixtapes των τελευταίων χρόνων. Συνεργάζεται στενά με την ανερχόμενη Young Turks, δημιουργεί mixtapes για το περιοδικό Fact ενώ μετράει δεκάδες συμμετοχές πλέον σε festivals και clubs ανά την Ευρώπη όπως το Worldwide Festival πέρα από τα δικά της residencies σε Αγγλία και Πορτογαλία.

Peaches (CA)
To Plissken έβαλε την πρόκληση και η Peaches τη δέχτηκε! Η απόλυτη electropunk μούσα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στον κόσμο το πρωτοποριακό δεύτερο album της του 2001 "The Teaches of Peaches" από το πρώτο μέχρι το τελευταίο track του. Σε μία αποκλειστική παρουσίαση για το Plissken, η Peaches αναμένεται να αποδείξει εκείνο το βράδυ γιατί εξακολουθεί να παραμένει εξίσου πρωτοποριακή και επαναστατική έντεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του "The Teaches of Peaches".

Κυκλοφορία του ντεμπούτου τους σε ξένη δισκογραφική εταιρεία? Check. Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Black Lips? Check. Δεύτερη παν-αμερικάνικη περιοδεία μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες? Check. Συμμετοχή στο Austin Psych Fest? Check. Καριέρα στο εξωτερικό? Check. Η καλύτερη ελληνική garage rock band? Check.

Αναλυτικές πληροφορίες για την διοργάνωση του Plissken Festival 2012 και όλα τα ονόματα που βρίσκονται στο line-up ανατρέξτε εδώ στο site.

No comments: