Tuesday 22 May 2012

Athens Outlook 2012 Launch Party w/Jack Sparrow!


Το μεγαλύτερο και κατά πολλούς καλύτερο bass / dance festival της Ευρώπης, το Outlook Festival 2012 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού στην Κροατία.

Με ένα γιγάντιο line-up όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται πολλά μεγάλα ονόματα της bass / dubstep / drum 'n' bass / dub / reggae/ hiphop σκηνής, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία το γνωστό πια φρούριο Punta Christo στα παράλια της Κροατίας, με πολλά και ιδιαίτερα stages, το Outlook Festival 2012 είναι σίγουρο ότι θα γίνει και πάλι πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια της προώθησης του φεστιβάλ στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 26 Μαΐου το Athens Outlook 2012 Launch Party στον χώρο του Bios (Πειραιώς 84) με καλεσμένο τον Jack Sparrow (Tectonic / UK), πλαισιωμένο από τους Harris Funxion, Billy Widz b2b Jeph1, Double D & Duckem.

Μη χάσετε μια δυνατή βραδιά γεμάτη μπάσο.

O Jack Sparrow έχοντας βάση το Leeds της Αγγλίας, είναι ένας παραγωγός και DJ με πολλές και ποικίλες κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, σε labels όπως τα Contagious, Earwax, Pushing Red, Cloqworq, αλλά κυρίως στην Tectonic, label του Pinch. To ντεμπούτο του LP "Circadian" (Tectonic) κυκλοφόρησε το 2010 και αμέσως κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό και να μπει στις λίστες με τις καλύτερες κυκλοφορίες εκείνης της χρονιάς. 

Στο τέλος του 2011 ο Jack Sparrow μαζί με τον DJ/παραγωγό Ruckspin ιδρύουν τους Author και κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους στην Tectonic, ένα άλμπουμ ορόσημο που με την συμμετοχή πολλών live μουσικών περιέχει φρέσκους πειραματισμούς, καταφέρνοντας όμως παράλληλα να κινηθεί σε "dubstep φόρμες", αγγίζοντας πολύ κόσμο με την ποιότητα και την εφευρετικότητά του. O Jack Sparrow έχει εμφανιστεί σε πολλά event σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Ιαπωνία, αλλά και σαν resident DJ στο Outlook Festival, όπου και ανυπομονεί να ξαναβρεθεί.


Ο Harris είναι από τους πρωτοπόρους της ελληνικής breakbeat και drum 'n' bass σκηνής. Ξεκίνησε ως DJ το 1987 και έχει παίξει σε clubs που άφησαν εποχή, όπως τα Faz, Alsos, Amazon, +Soda, Tessera, Alarm. Ήταν resident DJ των θρυλικών "Jungle" events και στο "Sunrise". Το 2001 έγινε μέλος της underground μουσικής κολεκτίβας των Funxion και μαζί τους έχει εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως οι Noisia, Black Sun Empire, Teebee, Calyx, Corrupt Souls, Gridlok, Vicious Circle, Goldie, Asian Dub Foundation, Dreadzone, Zion Train, για να αναφέρουμε μερικούς.

Λόγω της τεράστιας δισκοθήκης του από βινύλια αλλά και των εξαιρετικών γνώσεών του γύρω από όλα τα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής έχει εργαστεί στο Slo-Mo, αλλά και έχει ανοίξει το δισκοπωλείο Discosmic. Στη δισκοθήκη του έχει μερικά από τα πιο ζόρικα dubstep tunes των τελευταίων χρόνων.

Οι Billy Widz & Jeph1 είναι ένα δίδυμο DJ/παραγωγών με εμφανίσεις σε club, festival και στο ραδιόφωνο, με τα σετ και τις παραγωγές τους να αντιπροσωπεύουν την deep, sub-heavy πλευρά της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής. Έχοντας ως στόχο την εξάπλωση του συγκεκριμένου ήχου, το 2011 ξεκίνησαν τις βραδιές Big Bang, στις οποίες προωθούν διεθνείς και εγχώριους DJ/παραγωγούς σε δίμηνη βάση, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν τη δική τους δίωρη εκπομπή στον Paranoise Radio κάθε δεύτερη Πέμπτη.

Επηρεασμένοι και οι δύο από Jamaican/UK bass ακούσματα και από την κουλτούρα των Soundsystems, τα DJ sets τους κινούνται γύρω από ένα μεγάλο κομμάτι του φάσματος του bass ήχου, ενώ έχουν εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως Mala, Loefah, Pokes (DMZ), Vivek, Goth-Trad, Kromestar, Tunnidge, Mensah, Truth, Sukh Knight & Vibronics μεταξύ άλλων.

Ο Duckem είναι ένας νέος παραγωγός από Αθήνα, του οποίο το πάθος για την ηλεκτρονική μουσική τον ώθησε να ασχοληθεί με την παραγωγή από τις αρχές του 2010. Ο ήχος του σκοτεινός και deep αλλά παράλληλα επηρεασμένος και από την 2-step, garage/house σκηνή. Το EP του "Midnight Breeze", μια συνεργασία με τους Atsuko και Totoro Cheeba κυκλοφόρησε στην Undersky Records (GR), ενώ το "Inversion" EP από την Onset Audio (Seattle). Με κομμάτια του να εμφανίζονται σε λίστες του Rinse FM αλλά και να ακούγονται στο Getdarker TV, ο Duckem είναι μέλος των Undersky Collective, Onset Audio και Innamind Recordings.

To Σάββατο λοιπόν στο Bios με ώρα έναρξης τις 22.30 και εισιτήριο εισόδου στα 5 ευρώ. be there!

No comments: