Saturday 26 May 2012

*new release: Elos - Scenes Of Life / Electricity

Διευρύνοντας την έκφραση του ήχου του, ο απόφοιτος του Low End Theory, ELOS, μας παρουσιάζει μια πιο σύνθετη και πειραματική πλευρά στο πρώτο μεγάλου-μήκους release του, Scenes of Life / Electricity που κυκλοφορεί μέσω της αγαπημένης μας Alpha Pup Records την φετινή Άνοιξη.

Καταγράφοντας μια σειρά από χαοτικές κινήσεις, το Scenes of Life / Electricity αποτελεί την τέλεια σύνθεση από head-knockers και neck-breakers... Κάθε κομμάτι ξετυλίγεται σαν ταινία μικρού μήκους, σαν μια ψηφιακή λίμνη που έχει αφεθεί ελαφρώς άστατη και ανακατεύεται με κάθε κλικ. 

Το album ξεκινά ιδανικά με το δυνατό Hermitmode, παραθέτοντας στους fans του ΕLOS νέους ήχους που έχουν όμως μία σαφή σχέση με τον ήχο που ήδη ξέρουν και γουστάρουν από το προηγούμενο release του. Ηip hop φόρμα με πολύ μπάσο. Συνέχεια δίνει η ηλεκτρονικούρα του Door με πολλά synths. 

Ένα γοητευτικό φίδι τρυπώνει ανάμεσα στα κυματοειδή beats του Werdz, που είναι και το καλύτερο instrumental track του album, το οποίο Werdz o ELOS έδωσε δωρεάν για download πριν την κυκλοφορία του album προϊδεάζοντάς μας για το τί θα ακούγαμε. Τέταρτο κομμάτι είναι το Bloodstain Burial με την συμμετοχή των Zackey Force Funk στα vocals, όπου η hip hop παίρνει στροφή προς την σκοτεινή πλευρά της funk.

Ακολουθούν τέσσερα αμιγώς wonky beats. Πρόκειται για τα Τechsmechs, Vom, Feefa (το καλύτερο μάλλον εξ' αυτών) και Greenscreen. Άλλοτε βομβαρδίζοντάς μας με ακατάπαυστα μπλιμπλίκια κι άλλοτε πιο μελωδικά και αργόσυρτα. 9ο κομμάτι κατά σειρά είναι το πολύ ιδιαίτερο και πολύ πιο γρήγορο Sorry με την techno μπασογραμμή να το κάνει ξεχωριστό μέσα στις υπόλοιπες συνθέσεις του album. 
Θα ακούσετε επίσης στην συνέχεια μερικούς πιο σκοτεινούς ήχους σε tracks όπως το Jawntourage και Beam Cannon με industrial και noise στοιχεία, όπου το μπάσο και τα synths δημιουργούν μία δραματική ένταση. Σε παρόμοιο ύφος υπάρχουν προς το τέλος τρία ακόμη instrumental beats με πολλά synths, τα Chao, GT2, Ties, ενώ το Fireblast επιχειρεί να κλείσει το σύνθετη πανδαισία ήχων του album μετά από 42 λεπτά.

Με βαριές μπάσο-γραμμές που κρύβονται κάτω από στοιχειωμένες μελωδίες και παιχνιδιάρικα beats κινουμένων σχεδίων, το Scenes of Life / Electricity δημιουργεί μια παχιά, μεθυστική ομίχλη που μόλις αφήνει λίγο χώρο για να αναπνεύσουμε. 

O ELOS ωθεί τις μουσικές του σε διαφορετικές κατευθύνσεις κυρίως όσον αφορά τις διαθέσεις και τους ρυθμούς, διατηρώντας παράλληλα τους ήχους που του αρέσουν. Highly recommended!

No comments: