Tuesday 5 June 2012

*free given: Mo Kolours - Banana Wine EP


Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει το βρεττανικό Fact Magazine για το πρώτο EP του Mo Kolours με τίτλο Drum Talking...

''O θαυμάσιος Mo Kolours δένει τον καλπασμό του, με τον Madlib να συναντά τον Theo Parrish με μελωδίες από φολκλορική μουσική της πατρίδας του'', 

και ενώ οι επιρροές του Μαυρικίου, από 'που και κατάγεται ο Μο Κοlours, εξακολουθούν να δίνουν στην δουλειά του μια εντελώς απόκοσμη αίσθηση, το EP2: Banana Wine μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο προκλητική του δουλειά!

To εναρκτήριο track Ridda Mountain δίνει το στίγμα: ένα υπνωτικό εξασθενημένο ξόρκι που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αγάπη για την dub. Στη συνέχεια, με το Twelve χαλαρώνουμε σε ρυθμούς hip hop σε συνδυασμό με την μοναδική ηχητική παλέτα του Mo Kolours, μετατρέποντας έτσι κάτι γνωστό σε κάτι συνολικά περίεργο. 

Οι δεξιότητες του στα κρουστά έρχονται στο προσκήνιο με το γρήγορου ρυθμού afro-latin track Mini Culcha και με τον ίδιο τον κάτοικο Λονδίνου σήμερα Mo Kolours να επιδιώκει να εξερευνήσει πώς ηχεί η dance μουσική εν έτη 2012. 


Το πνευματώδες Keep it Up μεταφέρει τον Mo Kolours στο εδώ και τώρα, σε μια ιστορία ενός ανθρώπου που ζει διαταράσσοντας την ησυχία των γειτόνων του, ενώ το καταπληκτικό Banana Wine ακολουθεί το παράδειγμα ενός κλασικού Sega και ακούγεται σαν dubstep σε ένα φανταστικό Αφρικάνικο νησί στη δεκαετία του '70. 

Το Taking Move και το Temi αποτελούν δύο ακόμη ευκαιρίες για να χορέψουμε σε ρυθμούς ενός διαφορετικού τύμπανου, πριν από το τελικό ανατρεπτικό Mini Culcha, Remix των εξαιρετικών Beautiful Swimmers.



Το EP2: Banana Wine είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας των Mo Kolours EP's και κυκλοφορεί δωρεάν εδώ και λίγο καιρό από την One-Handed Music, που περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Bullion, Fulgeance, Paul White και άλλοι...

No comments: