Tuesday 17 July 2012

*Moresounds - Breath Control EP out on Cosmic Bridge


PARANOISERADIO
Eίναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα των τελευταίων 2-3 μηνών στον χώρο της εν γένει Bass μουσικής και σκηνής. Ο Γάλλος παραγωγός Moresounds κυκλοφορεί το νέο του EP στο label της Cosmic Bridge.

O ίδιος ο Μοresounds είναι κάτοικος Παρισιού και μέχρι σήμερα είχε τρεις επίσημες κυκλοφορίες στο ενεργητικό του. Αρχικά το 2007 έβγαλε μόνος του το προσωπικό του album Fragments που κινούταν καθαρά σε hip hop. Έπειτα το 2009 ακολούθησε το Guillotine Smooth EP στην Feelin' Music για να έρθει έναν χρόνο μετά το πολύ καλό Snafu EP στην Car Crash Set κι ενώ είχε εξελίξει σημαντικά τον ήχο του με glitch, dub και abstract στοιχεία

Στα πρώτα του βήματα ασχολήθηκε με το hip hop και σύντομα άρχισε να το αναμειγνύει με την αισθητική της dub και roots dub με αποτέλεσμα να φέρει κάτι καινούριο στην Beats σκηνή: την ανάμιξη της future jamaican rub a dub με βαριά κι ενίοτε βρώμικα beats, synths και βαρύ μπάσο.

Φέτος μπήκε στην παρέα της Cosmic Bridge, δισκογραφικής που ίδρυσε ο σπουδαίος παραγωγός και εκ των ηγετών του σύγχρονου Bass ήχου Om Unit, προκειμένου να κυκλοφορήσει τη νέα του δουλειά.  Έτσι απολαμβάνουμε σήμερα, εδώ και λίγες βδομάδες, την εξέλιξη του Μοresounds σε τέσσερα κομμάτια που αποτελούν το Breath Control EP.


Το δισκάκι που βγήκε σε βινυλιακή και ψηφιακή μορφή αρχίζει με το καλύτερο του κομμάτι, το Weeda. Μιλάμε για ένα track κλασσικό dub reggae που υποστηρίζεται από wonky μπασσογραμμές που το φέρνουν στα 160bpm σε footwork ρυθμό όσο και να μην το αντιλαμβάνεται ο ακροατής. Θυμίζει πολύ κι είναι φανερά επηρεασμένο από τις αγαπημένες μας 8-bitες παραγωγές της ευρωπαϊκής dub. Smoke da weed, don't smoke da seed.

Δεύτερο κομμάτι είναι το εξαιρετικό Analog Steak, εγκεφαλικό στα 87bpm με πιο industrial ύφος μπορούμε να πούμε που αφήνει όμως μία διαγαλαξιακή αίσθηση να το διαπερνά. wonky-ίζει! 

Έπεται το Shtrakstep στα 90bpm, αρκετά θορυβώδες με κατά κάποιο τρόπο ατμοσφαιρικά wobbles, ενώ το  EP θα κλείσει ιδανικά με το Νο Coke στα 85bpm, κομμάτι που ήδη βρίσκεται σε πολλά mixes και sets διαφόρων παραγωγών. 


Τέλος από τις 14 Μαΐου ο Moresounds προσφέρει δωρεάν για όλους τους fans του ένα εξίσου πολύ καλό κομμάτι με αρκετό summer vibe που φέρει τον τίτλο Cannabis. Footwork κι εδώ, μοιάζει αρκετά με το Weeda. Βρείτε το εδώ για να το κάνετε δικό σας. moresounds to come...

No comments: