Monday 27 August 2012

*debut album: Jeremiah Jae - Raw Money Raps


Ένας ακόμη εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης που βρίσκεται εδώ και λίγα καιρό στο Los Angeles υπέγραψε στην δισκογραφική του κυρίου Flying Lotus με σκοπό να γεμίσει και πάλι το μυαλό μας με νέο υλικό. 

O Jeremiah Jae λοιπόν με καταγωγή το Chicago παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του εδώ και δύο βδομάδες αφότου τελικά και κυκλοφόρησε, στην Brainfeeder. Ολοκληρωμένος δίσκος κινούμενος φυσικά στον γνώριμο JJ ήχο, Hip Hop. 

Μετά από αρκετά mixtapes και πολλές συνεργασίες σε συλλογές και εμφανίσεις σε κυκλοφορίες τρίτων, μετά κι από τις διθυραμβικές υπέρ του δηλώσεις από τον Flylo αλλά και την μετακόμισή του στην γενέτειρα της Brainfeeder και Μέκκα του σύγχρονου hip hop, beat world, o Jeremiah Jae αποφάσισε να κάνει ουσιαστικά το προσωπικό του επίσημο ξεκίνημα στην παραγωγή.

Πραγματικά dope album από τον νεαρό αμερικανό MC και beatmaker. Το Raw Money Raps υπόσχεται μελωδικές hip hop ενορχηστρώσεις, βασισμένο κυρίως σε beats φτιαγμένα από τον ίδιο τον JJae αλλά και με σε κάποια -εννοείται- ψαγμένα παλαιότερα samples, ενώ ο ίδιος λέει πολλά και με νόημα στα κομμάτια που συμπεριέλαβε, δηλώνοντας την θέλησή του να ακουστεί. Κι όταν ο ΜC θέλει να ακουστεί, οφείλουμε να δώσουμε μια κάποια προσοχή. 

19 κομμάτια συνολικής διάρκειας 49 λεπτών συνθέτουν το Raw Money Raps και απ' αυτά είναι λιγάκι δύσκολο να κάνουμε διαχωρισμό για καλά και κακά για τον λόγο ότι έχουν το ίδιο ενιαίο ύφος. 

Ωστόσο το Guns Go Off στο ξεκίνημα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα τυπικό δημιούργημα της LA σκηνής και θα μπορούσε να είναι του Gaslamp ή του Gonja. Kαλό το Greetings που αποτελεί την συνεργασία του με τον Tre, καλύτερο όμως το επόμενο κομμάτι με τίτλο Leaders


Έπεται το Ignorant Mask με τον Κ.Εmbry να χώνεται επίσης, ενώ το Cat Fight είναι από τα κομμάτια - μαγνήτες του άλμπουμ. Πρόκειται για track που έχει ακουστεί αρκετά τον τελευταίο καιρό σε mixtapes  οπότε και αγαπήθηκε ήδη από το κοινό. 

Αναλόγως λειτουργεί και το γνωστό και μη εξαιρετέο Seasons που έγραψε πέρσι ο Jeremiah Jae και κοσμεί τον δίσκο του. Eνδιαφέρον το Tourist, πολύ αξιόλογο το One Herb, ρετρό αισθητική αρχικά και trip hop στην συνέχεια στο πολύ ωραίο Guerilla (Evolution part.1) και ψυχεδελικός φουτουρισμός στο προτελευταίο, Ηercules Versus the Commune, για να έρθει το κλείσιμο στο 19.

No comments: