Friday 17 August 2012

Hudson Mohawke x Lunice - TNGHT EP out now!

PARANOISE 
Δύο από τους κορυφαίους παραγωγούς και dj's της σύγχρονης "underground" club κουλτούρας όπως αυτή εξελίσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Βόρεια Αμερική, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κυκλοφορούν το πρώτο τους από κοινού EP.

Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη συνεργασία που εδώ και καιρό γνωρίζαμε και περιμέναμε, αυτήν του Σκωτσέζου Hudson Mohawke από την Γλασκώβη και του Lunice από το Montreal του Καναδά! 

Με την επωνυμία ΤΝGHT οι δύο τους παρουσίασαν και διαθέτουν σε ψηφιακή και βινυλιακή μορφή μέσω της Warp Records και της Lucky Me από τα τέλη του Ιούλη 2012 το ομώνυμο ντεμπούτο EP.

Αν και κάποιοι πιθανόν να περίμεναν κάτι πιο εκθαμβωτικό, εντούτοις το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας δεν γινόταν να μας απογοητεύσει... Στα 5 κομμάτια που περιλαμβάνονται στο δισκάκι συναντάμε κάποια διαμαντάκια που μας υπενθυμίζουν την τροχιά που έχει πάρει σήμερα ο πρωταρχικός Ηip Ηop ήχος.


Ακούστε το μόνοι σας για να καταλάβετε τι εννοούμε.. (παραπάνω ακούτε το sampler της κυκλοφορίας, τα tracks μιξαρισμένα για μια γεύση) κοφτές 808 μπασογραμμές συμβαδίζουν με ευρύχωρα drum grooves και απότομα snares για να συνθέσουν ένα αποτέλεσμα διαφορετικό απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Ίσως η τελική παραγωγή θυμίζει περισσότερο HudMo παρά Lunice, ωστόσο ο κορυφαίος R&B rapper έχει προσδώσει δικά του στοιχεία και δίνει το απαραίτητο hype στα κομμάτια. 

Το TNGHT EP αρχίζει με το δίλεπτο Τοp Floor, το μικρότερο σε διάρκεια κομμάτι έτσι για την εισαγωγή.

Σειρά παίρνει το πολύ δυναμικό Goooo για να κάνει τον ακροατή να κουνιέται σε μελωδία που θυμίζει tune από πολύχρωμο gameboy...

Έπειτα συνέχεια δίνει το Higher Ground για να ξεσηκώσει τα πλήθη στα 160 bpm με juke/footwork για να μην ξεχνάμε την τάση του σήμερα.. Κομματάρα.


Όμως η υπερ-κομματάρα της κυκλοφορίας έρχεται μετά... Είναι το Bugg'n, καρφωμένο στα 140 bpm.. ένα είναι σίγουρο: θα ακουστεί πλέον σε άπειρα sets, parties, events...

Πέμπτο και τελευταίο track στο ep είναι το κατά κάποιο τρόπο χαοτικό και πιο εξεζητημένο Easy Easy.

Πάρα πολύ καλό EP που πρέπει να ακούσει ο κάθε λάτρης του bass/hip hop ήχου... Εκλύει στο άκουσμά του πραγματικά πολύ ενέργεια που δεν μπορεί παρά να σε βάλει στους ρυθμούς του. enjoy it!

No comments: