Wednesday 8 August 2012

*new release: Om Unit - Aeolian EP out on Civil Music!


Μία ακόμη εξαιρετική κυκλοφορία προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις αγαπημένες μας. Ο ασταμάτητος Om Unit τα τελευταία χρόνια φωνάζει και πάλι παρόν με το νέο του Aeolian EP, τρίτο κατά σειρά δικό του στην Civil Music.

Aναμενόμενα, σπουδαίες παραγωγές περιλαμβάνονται στο καταπληκτικό αυτό μουσικό έργο του Om Unit που έχει την ευχέρεια να συνδιάζει με χαρακτηριστική άνεση διαφορετικά είδη της ηλεκτρονικής μουσικής. Πιο σύγχρονος ήχος δεν γίνεται. 

Ο τύπος, από τους πιο σπουδαίους ηγέτες της μουσικής του σήμερα, οδηγεί ό,τι καταπιάνεται ένα βήμα παραπέρα. Γιατί καταφέρνει να βάλει την dubstep σε άλλο επίπεδο, παράγοντας ήχο που δεν στεγάζεται κάτω από μία μόνο ετικέτα. Γιατί έχει την τρομερή ικανότητα να ταρακουνάει το τοπίο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Γιατί ο Οm Unit καταφέρνει να χώσει στην ίδια κυκλοφορία κομμάτια πολύ διαφορετικής ταχύτητας και να παίζει από τα 85 bpm μέχρι τα 170 έτσι για την πλάκα του. Γιατί τα δημιουργήματά του μιλούν από μόνα τους και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. 

5 αυτοτελή κομμάτια περιλαμβάνονται στο Aeolian EP, κάποια πιο ατμοσφαιρικά και downtempo, κάποια πιο δυναμικά και χορευτικά. Δύο ακόμη ωραία remixes προστίθενται στο τέλος και φτιάχνουν τον δίσκο με διάρκεια τα 31 λεπτά. Του artwork έχει επιμεληθεί ο Kutmah.


Ξεχωρίζει φυσικά το επικό Dark Sunrise με την συμμετοχή της Tamara Blessa με την γλυκιά φωνή της να κοσμεί την τέλεια παραγωγή του Om Unit, για να γίνει το κομμάτι ήδη σπουδαίο hit του φετινού καλοκαιριού και σήμα κατατεθέν της εν λόγω κυκλοφορίας.

Αλλά ξεχωρίζει και η πολυαναμενόμενη συνεργασία του με τον Kromestar στο Lightworkers Call, όπου όπως μάθαμε ο τελευταίος ανέλαβε τον χειρισμό των drums και synths στο κομμάτι, ενώ ο Om Unit ήταν αυτός που ασχολήθηκε περισσότερο με την δυναμική του μπάσου. 

Πιθανόν όμως ακόμη καλύτερο από το παραπάνω, είναι το επόμενο κομμάτι του ep, το μελωδικό Slowfast Matrix. Πρόκειται για μια παραγωγή με διακυμάνσεις αφού ξεκινάει από dubstep halfstep πηγαίνει σε footwork και καταλήγει εκεί απ' όπου ξεκίνησε.


Ούτε όμως το Fumes μας αφήνει αδιάφορους, όπως και το εξαιρετικό, πρώτο στην κυκλοφορία Ulysses, το οποίο είναι αυτό που πειράζουν για να παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή οι Reso και Sweatson Klank.

Το Αeolian EP το ακούμε και το ακούτε ήδη έναν μήνα τώρα μέσα από τον Paranoise Radio μιας και είμαστε στους τυχερούς που λαμβάνουν έγκαιρα και δωρεάν τις προτάσεις της Civil Music. Κυκλοφορεί από τις 30 Ιουλίου. enjoy it!

No comments: