Saturday 25 August 2012

free given ep: Μononome - The Secret Melody


Ο Μοnonome είναι ένας παραγωγός από την Θεσσαλονίκη που τους τελευταίους μήνες έχει κάνει αίσθηση στους κύκλους των "ψαγμένων μουσικόφιλων" της χώρας με τις παραγωγές του και ένα εξαιρετικό mix που παρουσίασε πρόσφατα.

Πριν περίπου δύο μήνες, και συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου 2012, κυκλοφόρησε με τις δικές του δυνάμεις και την συνδρομή της Dusted Wax το δεύτερό του EP, ενώ είχε προηγηθεί το Dream Sequence EP τον Δεκέμβριο του 2011.

Η νέα του δουλειά λοιπόν που προσφέρεται και για δωρεάν κατέβασμα έχει τον τίτλο The Secret Melody και αποτελείται από πέντε instrumental hip hop κομμάτια συνολικής διάρκειας 25 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Παράκτω ακούτε το πρώτο από αυτά, ενώ στην σελίδα του στο bandcamp θα βρείτε όλο το EP.


Ο Mononome είναι μέλος της μπάντας Lost in the Woods, ενώ γράφει από το 2007 στηριζόμενος στα samples και πειραματιζόμενος με ήχους από τα 50's μέχρι τα 80's δημιουργεί με το Αkai MPC του hip hop / trip hop κατά κύριο λόγο κομμάτια με χρήση βινυλίων και χωρίς καθόλου ψηφιακή μορφή tracks. 

Τον περασμένο μήνα ανέβασε και προσφέρει επίσης δωρεάν ένα νέο του δημιούργημα, το Leaving (Φεύγεις) που έχει αγαπηθεί ήδη από πολύ κόσμο. εδώ είστε.

No comments: