Sunday 9 September 2012

14/9 Enemies of the State present Gridlok in Athens!


Η νεοσύστατη ομάδα ENEMIES OF THE STATE παρουσιάζει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στο 7 Sins Club στην Αθήνα τον Αμερικανό παραγωγό/dj GRIDLOK.

Ένας από τους πρωτοπόρους της Drum and Bass σκηνής, ο GRIDLOK παραμένει από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του music industry.

Με δισκογραφία που ξεπερνά μια δεκαετία και διαθέτοντας κλασσικά κομμάτια όπως Moodswings, Bottomfeeder, και Standing Room Only, δεν είναι περίεργο που ο Gridlok έχει γίνει συνώνυμο με τoν διαχρονικό ήχο της Drum and Bass.

Σε επαφή με την μουσική από μικρή ηλικία ο Ryan Powell ή αλλιώς Gridlok, ασχολήθηκε με πληθώρα μουσικών οργάνων. 

Ο πειραματισμός του με συνδυασμούς αναλογικού εξοπλισμού και τεχνικές παραγωγής και η συνεχής εξερεύνηση τρόπων να συμπεριλάβει αίσθημα και χαρακτήρα στην τέχνη του, τον κάνουν ξεχωριστό.

Εκτός από συνεργασίες με άλλα γνωστά ονόματα της σκηνής όπως Shy FX, Dom and Roland και Pendulum, ο αμερικανός παραγωγός έχει ασχοληθεί και με remixes άλλων ειδών μουσικής, όπως τον πασίγνωστο της electronica Josh Wink και τον θρύλο της House Sasha. 

Η μουσική του GRIDLOK έχει χρησιμοποιηθεί και σε τίτλους όπως το Dance Dance Revolution του Konami και την σειρά Challenge του MTV. Το φάσμα ήχου που φέρει την προσωπική του υπογραφή-χαρακτήρα, αποδεικνύεται κι από τις εταιρείες στις οποίες έχει κάνει release, που καλύπτουνε ένα εύρος από την Ram Records και Playaz έως την Moving Shadow και Commercial Suicide. 

Το 2003 δημιούργησε την δική του δισκογραφική εταιρεία, την Project 51, στην οποία έχουνε κάνει releases και άλλα ιερά «τέρατα» της Drum and Bass όπως οι Optiv, Hive και The Upbeats. 

Στα επόμενα χρόνια παράλληλα με τα releases του στην εταιρεία Project 51, προχώρησε στην έκδοση του album Welcome to Violence στην Violence Recordings, που θεωρείται από τα κορυφαία της δεκαετίας. 

Συνέχισε να σπρώχνει τα όρια με το Break the System. Παρόλα αυτά ο ίδιος θεωρεί ότι το πρώτο του αληθινά solo album είναι το Void, μια συλλογή από 13 σκοτεινά tracks το 2009. Και είναι αυτό που του έδωσε και οριστικά πλέον την παγκόσμια καταξίωση, με το MTV να παίζει συχνά 9 από τα 13 αυτά tracks! 

Ο τελευταίος χρόνος βρίσκει τον GRIDLOK συνεχώς απασχολημένο με releases στις γνωστότερες εταιρείες της Drum and Bass σκηνής και διαρκείς συνεργασίες όπως με τους Blokhe4d, MC Fats και Prolix. Ειδικά το track Poisonous σε συνεργασία με Prolix έχει την θερμή υποστήριξη του Bailey στο Radio 1. Αυτήν τη στιγμή ασχολείται με την επόμενή του έκδοση, το The American Dream και το tour του με Noisia και The Upbeats.

Τον καλλιτέχνη πλαισιώνουν οι Aba, Jeph1 και Abend, με Dub, Dubstep kai Dnb ηχους αντίστοιχα, καθώς και οι γνωστοί για τις παραγωγές τους πλέον Insom και Disphonia

Tην αισθητική τους στα visuals θα μας χαρίσει η ομάδα ΒΑ17, και για τον ήχο είναι υπεύθυνη η ομάδα 348. Το αντίτιμου εισόδου στο 7 Sins Club (Πλατεία Κάνιγγος, Θεμιστοκλέους και Γαμβέτα 5) έχει οριστεί στα 5 ευρώ και ώρα έναρξης στις 23.00.

be there!

No comments: