Sunday 30 September 2012

Alcalica live this Friday in Manitu/Βόλος


Την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ένα σπουδαίο live θα λάβει χώρα στην πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα στο Μανιτού, όπου θα εμφανιστούν οι Alcalica.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη μπάντα που απαρτίζεται από Έλληνες και μή μουσικούς, λειτουργεί σε Βερολίνο και Μυτιλήνη, ενώ η φήμη της έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια τα εγχώρια σύνορα. Άλλωστε είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουν παίξει σε σκηνές μεγάλων festivals σε όλη την Ευρώπη αλλά και άλλου τύπου διεθνή events, όπως αυτά κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου ή ακόμη και film festivals. 

Alcalica βρίσκονται σ' ένα σταυροδρόμι που ενώνει την σύγχρονη με την παραδοσιακή μουσική. Ο ήχος τους αποτελεί ένα μοναδικό κράμα φυσικών οργάνων από όλο τον κόσμο όπως περσικό σαντούρι, μπαγλαμάς, το αφρικανικό kalimba και άλλα, και ηλεκτρονικής μουσικής που κεντρίζει έντονα τη φαντασία και την αισθητική του κοινού...

Το αποτέλεσμά τους είναι μία εμπνευσμένη κατά βάση industrial μουσική με γήινα στοιχεία και μπολιάσματα με drum 'n' bass και electro/dub. 

Η μπάντα αρχικά ξεκίνησε τον πειραματισμό με την ποίηση και την μουσική το 2004 στο Ανατολικό Βερολίνο όπου τα μέλη της διέμεναν σε κοινοβιακούς χώρους, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 5 δίσκους στην ανεξάρτητη εταιρεία Photovoltaic records.


Οι Alcalica επισκέπτονται το "Mανιτού" (Γραβιάς 16, Παλαιά Βόλου) για 4η φορά και υπόσχονται ένα ακόμη ατμοσφαιρικό live. Την επόμενη μέρα 6/10 εμφανίζονται στην Λάρισα στο Stage και την Κυριακή 7 του μηνός στο World Jazz Music Festival στην Αθήνα

Μετά την εμφάνισή τους την Παρασκευή στον Βόλο, αναλαμβάνει τα decks ο Margasv για ένα δυναμικό και ανατρεπτικό dj set μέχρι το πρωί. 

Ώρα έναρξης στις 22.30 και η είσοδος ελεύθερη. be there!


No comments: