Tuesday 18 September 2012

*new Maffi releases out now on Jahtari!


Ναι! Ολοκαίνουριες κυκλοφορίες από τους αγαπημένους μας Jahtari! Και ήρθαν για να σκάσουν σαν βόμβες και να ταράξουν την φθινοπωρινή ησυχία. 

Η χαρά που παίρνουμε άλλωστε κάθε φορά που βλέπουμε κάτι νέο να παίζει στο site της JAHTARI είναι μεγάλη. 

Έτσι και πάλι που εδώ και λίγες μέρες αφότου και κυκλοφόρησαν, στις 10 του Σεπτέμβρη δηλαδή, ακούμε τα 2 brand new EP's της δισκογραφικής από την Γερμανία που έγινε γνωστή με το κήρυγμα ανά την Ευρώπη των 8-μπιτων Reggae / Dub παραγωγών.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για δύο δουλειές των εξαιρετικών Maffi από την Δανία, όπου όμως έχουν συμμετοχή κι άλλα ονόματα των Jahtari.

Αρχικά, έχουμε το 12ιντσο Tann Up Solid EP όπου το δίδυμο των Moog και Junior the Rat a.k.a. Μaffi προσφέρει την μουσική παραγωγή και σπουδαίοι MC's το ντύνουν με τα φωνητικά τους. 

Στο πρώτο κομμάτι με τίτλο Herb From Grow, το οποίο σκάει boom και είναι ίσως το πιο δυνατό από τα τέσσερα, έχουμε την εμφάνιση του σχεδόν βετεράνου 50χρονου Kenny Knots από το Λονδίνο για να το κάνει πραγματικό hit. 


Σειρά παίρνει το ομώνυμο Tann Up Solid με τον επίσης βετεράνο από το Νησί, Speng Bond, ο οποίος παίζει roots σε sound systems από το... 1974, ενώ στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται και ένα single με τους UB40!

Τρίτο είναι το Fever όπου συμμετέχει η Ninja MC team από το Τόκυο Rub-A-Dub Market, από τα καλύτερα ονόματα στην Ιαπωνία που αποτελούν και sound system (Part2Style) που κυμαίνεται σε Future Ragga, αφού αρέσκονται στην χρήση βαρύ μπάσου. Εξίσου καλό το Fever με τα προηγούμενα, ενώ το δισκάκι κλείνει το Robotron Riddim

Πάμε στο δεύτερο τώρα, το Dancehall Hobby EP όπου εδώ συμμετέχει ο Mr.Williamz, ένας επίσης αξιόλογος MC από το UK που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο label των Jahtari. 

Εδώ συναντάμε πέντε κομμάτια με αρχή το Sit Down Steady και το πολύ δυναμικό Κriminel Riddim που είναι αρκετά ενδιαφέρον και στο οποίο συμμετέχει ο Tapes.

Στο δισκάκι αυτό άλλωστε οι Maffi παρουσιάζουν riddims που έκρυβαν καιρό στην underground σκηνή της Κοπεγχάγης...

Το Dancehall Hobby είναι το hit της κυκλοφορίας, ενώ τέταρτο κατά σειρά είναι το Ηobby Riddim στην ίδια "επιθετική" dub αισθητική με το Κriminel Riddim, στο οποίο Ηοbby Riddim έχουν βάλει το χέρι τους και οι Disrupt και Pupajim. To 12ιντσο κλείνει με το Where the Man come From.

To εξαιρετικό artwork που κοσμεί τις δύο κυκλοφορίες ανέλαβαν οι Elen G / MyLord.

Διατίθενται τόσο σε ψηφιακή όσο και σε βινυλιακή μορφή. mak'em yours!

No comments: