Saturday 17 November 2012

Captain Murphy - Duality Mixtape


O μυστηριώδης rapper εν ονόματι Captain Murphy απασχολεί εδώ και περίπου τρεις μήνες την παγκόσμια μουσική κοινότητα με τις πρώτες του εμφανίσεις σε κάποια, λίγα ακόμη, κομμάτια. 


Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στο Between Friends σε παραγωγή του Flying Lotus μαζί με τον Εarl Sweatshirt, κομμάτι που συμπεριλήφθη στο πρόσφατο album του Flylo Until the Quiet Comes, ένα track για το οποίο σας είχε μιλήσει και ο Paranoise.

Έκτοτε γνωρίσατε όσοι ακούτε τον Paranoise πρώτοι οποιοδήποτε κομμάτι του Captain Murphy έβγαινε προς τα έξω, όπως την ανασκευασμένη version του Bugg'n των TNGHT, Lunice και Hudson Mohawke δηλαδή, ως Shake Weight αλλά και το The Killing Joke τον Σεπτέμβριο, κομμάτι που αποτέλεσε επιλογή του Paranoise για το Airplay του ίδιου μήνα.

Ακολούθησαν τα The Ritual και Mighty Morphin Foreskin, ενώ πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Captain Murphy ήταν την προηγούμενη Δευτέρα το Immaculation με την συμμετοχή των Jeremiah Jae και Azizi Gibson, κομμάτι που επίσης είχατε την τύχη να ακούσετε πρώτοι από την ίδια κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του μέσα από εκπομπές στον Paranoise.

Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει πολύς ντόρος τελευταία σχετικά με το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτό το alias.

Είναι ο Zeroh? Eίναι ο Doom? Είναι ο Aesop Rock? Είναι κάποιος από τους Odd Future, πχ.ο Tyler the Creator? Ή απλά κάποιος πρωτοεμφανιζόμενος MC με το όνομα Captain Murphy? 

Εγώ λέω ότι θα μπορούσε να είναι ο Doom κρίνοντας από το στυλ των φωνητικών κι ελάχιστα από την χροιά της φωνής, καθώς πιθανότατα αυτή είναι πειραγμένη. Απλά για άλλους λόγους αμφιβάλω ότι είναι ο Doom, όπως το να τρέξει ένα τέτοιο project παράλληλα με το JJ Doom αλλά και εν καιρώ περιοδείας. Υπάρχει θέμα χρόνου δηλαδή... Ούτε στις άλλες ονομαστικές επιλογές δίνω και τόσες  πιθανότητες.. Επομένως?


Στο twitter account του πάντως έγραψε πρόσφατα ότι "Νo matter who i am, just listen". 


Και όντως αυτό μετράει η μουσική, πόσο μάλλον όταν την μοιράζεις απλόχερα και μιλάμε για παραγωγάρες, τόσο μουσικά όσο και πολύ ωραία clips που συνοδεύουν την όλη δουλειά. 

Για να κλείνουμε.. να προσθέσουμε ότι ο λόγος που γράφεται αυτό το άρθρο είναι το mixtape που ανέβασε προχθές, πρώτο ever ουσιαστικά από τον Captain Murphy.

O τίτλος του Duality, έχει διάρκεια τα 35 λεπτά και το οποίο μπορείτε να ακούσετε και να παρακολουθήσετε παράλληλα εδώ.

Καλό είναι να συνοδευτεί μετά κατάλληλων προεργασιών, καθότι είναι αρκετά trippy...

No comments: