Thursday 8 November 2012

*new release: Metastaz - Encounters LP


Μια νέα κυκλοφορία διατίθεται εδώ και λίγες μέρες, συγκεκριμένα από τις 29 Οκτωβρίου, προερχόμενη από την Γαλλία και τον φίλο μας Metastaz

Πρόκειται για το 5ο προσωπικό album του Thomas Simoes από την Lyon με τίτλο Encounters LP.

Aυτό περιλαμβάνει 14 αυτοτελή κομμάτια πολλά εκ των οποίων εξαιρετικά, ενώ είναι διαθέσιμο για free downloading.

Toν Metastaz τον έχετε γνωρίσει μέσα από τον Paranoise κοντά πριν τρία χρόνια κι έπειτα, από την στιγμή δηλαδή που ανακαλύψαμε το προηγούμενό του album Orient Dub Express. 

Ανήκει στο δυναμικό ενός εκ των καλύτερων γαλλικών και εν γένει ευρωπαϊκών labels, τους Jarring Effects, ενώ είχε ιδρύσει πριν λίγα χρόνια την Τazart Music κατά κύριο λόγο για τις δικές του δισκογραφικές ανάγκες. Παραγωγικά εμφανίζεται στην μουσική σκηνή από το 2003 με το ντεμπούτο του Choc Cerebral με τις δύο επόμενες κυκλοφορίες του να βγαίνουν και μέσω της Paris Dub Activitys.

Ας πάμε όμως στο σήμερα και στο Encounters LP. Εδώ ο Metastaz διατηρεί στην μουσική του τα στοιχεία της αυθεντικής γαλλικής dub όπως και το προσωπικό του στυλ όπως το γνωρίσαμε, δηλαδή με κάποιες ανατολίτικες επιρροές αλλά και ένα πολυσυλλεκτικό ύφος που συνδιάζει άρτια dub, electro, hip hop, dubstep, beats.

Εμφανίζεται όμως στον ήχο του ακόμη πιο ώριμος και πιο ολοκληρωμένος σαν μουσικός. Το ταλέντο του αναμφισβήτητο και το επιβεβαιώνει και τώρα.

Στο Encounters έχει καταφέρει να μπολιάσει τις παραπάνω κάπως ετερόκλητες τάσεις ιδανικά, με χρήση αρκετού μπάσου, και παρουσιάζει ένα album μακράς διάρκειας και με μεγάλη συνοχή.

Πρόσθετο ενδιαφέρον όσο και κύρος σε αυτό προσθέτουν οι σπουδαίες συνεργασίες που εμπεριέχονται σ' αυτό.

Ο λόγος για τους γνωστούς MC's Μiscellaneous, Dr.Israel, Yarah Bravo, Sir Jean από τους Le Peuple de l'Herbe, αλλά και τις Miss May και Nastasia Paccagnini. Aκόμη συναντάμε κι ένα remix από τους The Roots στην δικιά του παραγωγή Sle3p.

Στις πρώτες σχετικά βιαστικές ακροάσεις του δίσκου φαίνεται να ξεχωρίζει το Babylon Surroun Dem (ft.Dr Israel), το Vampire (ft.Miss Mey), το Run Come Learn (ft.Sir Jean) και το εξίσου εξαιρετικό The Chinese Man.



Aν και είναι σίγουρο ότι ο καθένας θα αγαπήσει κι άλλα διαφορετικά tracks το ίδιο, όπως το πιο παιχνιδιάρικο Supah (ft.Yarah Bravo και Miscellaneous) το οποίο γνωρίσαμε πριν καιρό μέσα κι από μια συλλογή της Jarring Effects, ή το εναρκτήριο Girl & Assassin.

Το φετινό καλοκαίρι ο Γαλλοπορτογάλος Metastaz έκανε ένα μεγάλο tour σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική αλλά και την Καραϊβική με πολλούς σταθμούς στην περιοδεία του, κι εμείς ευχόμαστε να τον παρακολουθήσουμε σύντομα live και στην χώρα μας. 

Βρείτε το album του Encounters LP εδώ. enjoy it!

No comments: