Friday 21 December 2012

Φανταστικοί Ήχοι album presentation @Bios


Οι Φανταστικοί Ήχοι παρουσιάζουν την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στο Bios στην Αθήνα το καινούριο τους LP που μόλις κυκλοφόρησε στην Inner Ear, καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό με κύρια αναφορά τον kraut, space, kosmisch ήχο.

Την βραδιά πλαισιώνει ιδανικά ο Mr. Z, με obscure σαρανταπεντάρια που ξεκινούν από το ελληνικό psych και καταλήγουν σε soul beat δυναμίτες! Η μουσική βραδιά αρχίζει στις 22.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ο Άγγελος Μπαλτάς είναι ο άνθρωπος πίσω από το όνομα Φανταστικοί Ήχοι και τα τελευταία 7 χρόνια έχει γίνει γνωστός για το ασυνήθιστο blending δικής του πρωτότυπης ηλεκτρονικής μουσικής με σπάνια samples (κυρίως από την δεκαετία του '60). 

Λίγες μέρες πριν το τέλος του 2012 κυκλοφορεί το δεύτερο album του με τίτλο "Φανταστικοί Ήχοι".


Οι Φανταστικοί Ήχοι είναι κυριολεκτικά ένα φανταστικό ταξίδι σε μια άλλη διάσταση, μέσα από ηλεκτρονικά ηχοτοπία, όπου η μουσική χωρίς λόγια συναντά την επιστημονική φαντασία αλλά και την προσωπική φαντασία του κάθε ακροατή που θα αφεθεί στα 16 κομμάτια του άλμπουμ. 

Οι επιρροές από krautrock, kosmische και πρώιμη electronica συναντούν την ελληνική ψυχεδέλεια των 60’s και 70’s και το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική ατμόσφαιρα ρετρό φουτουρισμού με ήχους απόκοσμους, σκοτεινούς αλλά συχνά απoγειωτικούς. 

Η παραγωγή του άλμπουμ έχει γίνει εξαρχής με βάση την δομή του βινυλίου: τα κομμάτια χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες (μία για κάθε πλευρά) και συνθέτουν τις διαφορετικές διαθέσεις του, αλλά ταυτόχρονα λειτουργούν σαν σύνολο δημιουργώντας έναν διαπλανητικό ηλεκτρονικό λαβύρινθο.

Οι "Φανταστικοί Ήχοι" κυκλοφορούν σε διπλό βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την Inner Ear Records

No comments: