Monday 10 December 2012

dBridge this Saturday in Athens!


Το ερχόμενο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, η Innersense Productions γιορτάζει και παρουσιάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά το θεματικό event  Ethos.

Είναι αφιερωμένο σε μουσική πάνω από 160 bpm με πέντε djs σε δύο stages ταυτόχρονα στο Bios στην Αθήνα, με το πρώτο stage φιλοξενεί ως special guest τον σπουδαίο Βρετανό παραγωγό dBridge!

Ο dBridge είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και δραστήριους παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικής με σταθερή παρουσία και συνεχή εξέλιξη. Αρχικά από 1992 ενεπλάκη σε διάφορα πειραματικά σχήματα κ groups διαφόρων ειδών, όπως τους Spacek και τους Armshouse Crew.

Ιδιοκτήτης των Exit Records, Exit Versus και Exit Aptitude, παραγωγός, remixer αλλά και vocalist με κυκλοφορίες από το 2003 στα κορυφαία drum 'n' bass labels του πλανήτη όπως Metalheadz, Soul:r, Creative Source, Liquid V και μέλος του μεγαλύτερου d'n'b γκρουπ, των Bad Company UK.

Το 2008 κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό long player album με τίτλο The Gemini Principle από την Exit Records, στο οποίο επιδυκνείει και αποδυκνείει τα προσόντα του τόσο ως παραγωγός, αλλά και ως τραγουδιστής καθώς τα φωνητικά του επενδύουν κάποια από τα κομμάτια του album.

Τότε έρχεται και η πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τους Instra:mental που γέννησε το Autonomic, ένα κοινό πρότζεκτ το οποίο αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σύντομα εξελίχθηκε σε νέο ήχο.

Κάτω από την ομπρέλα του εντάχθηκαν οι δισκογραφικές εταιρείες και των δύο, καθιερώθηκε ομώνυμη resident βραδιά στο Fabric του Λονδίνου, και στην συνέχεια κυκλοφόρησε το Fabric Live 50 CD μιξαρισμένο από τον ίδιο. To Autonomic απέκτησε ραδιοφωνική  εκπομπή στον RinseFM, έκανε μια σειρά από podcasts και DJ Gigs σε όλο τον κόσμο.

Σαν DJ, o dBridge σήμερα θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους, πιο προοδευτικούς και καινοτόμους όχι μόνο στην drum 'n' bass σκηνή, αλλά στην ηλεκτρονική μουσική γενικότερα.

Φαίνεται πως έχει ήδη χαράξει για πάντα το όνομά του ως ένας από τους καθοδηγητές της ανεξάρτητης underground ηλεκτρονικής μουσικής.  

Τα intro και outro sets αναλαμβάνουν οι Cryogenics και Requiem. O Cryogenics είναι ιδιοκτήτης της Audio Theory Records, ενώ έχει κάνει και κυκλοφορίες στις Kraak Records και Spaceal Orbeats, ενώ παραγωγές του Requiem έχουν κυκλοφορήσει από τις Subtle Audio, Outsider και Vibez Recordings. Στο δεύτερο stage, οι George Xenios και Junior SP σε ένα ολονύκτιο back-to-back dj battle, σε μία απόπειρα να παρουσιάσουν τα highlights της εικοσαετούς πορείας τους πίσω από τα decks.

Όλα αυτά λοιπόν στον χώρο του Bios (Πειραιώς 84, Αθήνα) το Σάββατο 15/12. Ώρα προσέλευσης στις 23.00 και η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ.


No comments: