Thursday 6 December 2012

*new: Pangaea - Release EP out on Hessle Audio


Εδώ και έναν μήνα κυκλοφορεί επισήμως η νέα δισκογραφική δουλειά, πρώτη για το 2012 του Λονδρέζου Pangaea.


Aπό το 2007 έχει βγάλει 7 EP's μέχρι τώρα με πιο πρόσφατα πριν αυτό τα περσινά διαμαντάκια Hex / Fatalist στην Hemlock Recordings και Inna Daze / Won't Hurt στο label της Hessle Audio την οποία ίδρυσαν και "τρέχουν" από κοινού ο ίδιος με τους Ben UFO και Pearson Sound (ex Ramadanman). 


Δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ μέχρι τώρα κάποιο ολοκληρωμένο album. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το φετινό διπλό EP με τα 8 κομμάτια που το αποτελούν και την διάρκειά του στα 43 λεπτά. Εντούτοις αποφάσισε ο ίδιος και η Hessle Audio μέσω της οποίας το εξέδωσε να το ονομάσει Release EP

Εδώ στο Release έχουμε να κάνουμε με ένα καθόλα σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο που συνδιάζει διάφορες εκφάνσεις χορευτικής μουσικής του σήμερα με βλέμμα προς το μέλλον - forward-thinking - τέλεια συνδιασμένες και εναρμονισμένες στο προσωπικό του στυλ.

Oι techno επιρροές του είναι ολοφάνερες και κυριαρχούν σε κάποια από τα κομμάτια, όπως και το uk garage στο οποίο αρέσκεται ο Kevin McAuley a.k.a. Pangaea τα τελευταία χρόνια, αλλά και το bass / dubstep χωρίς βέβαια το τυπικό, χαρακτηριστικό dubstep ακόμη δηλαδή και σε αυτά που είναι στα 140 bpm. Γενικά αναφορικά με τα bpm στο Release EP αυτά διαφέρουν και κυμαίνονται από τα 125 στα 140+.

Φυσικά ξεχωρίζει το σπουδαίο φθινοπωρινό πια hit Game, συγκλονιστικό τρόπον τινά κομμάτι που αν δεν έχετε ακούσει πρέπει να το γευτείτε οπωσδήποτε με τα vocals από Missy Elliott "Do your thang, just make sure you ahead of the game..". 



Αλλά και τo πιο αργόσυρτο Middleman είναι εντυπωσιακό όπως και το "ανεβαστικό" Μajestic 12 με τα ghetto tech house στοιχεία.

Πολύ ωραίο επίσης το off-beat Aware αλλά και το ατμοσφαιρικό κάπως και πολύ ιδιαίτερο High το οποίο κλείνει την συγκεκριμένη κυκλοφορία ιδανικά.


No comments: