Saturday 5 January 2013

Gantz (Box Clever) for the very first time in Greece!


Το Big Bang παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα και την Ελλάδα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 τον dj και παραγωγό GANTZ από την Κωνσταντινούπολη, μέλος των Box Clever, Tribe12 και Innamind. 


O Gantz είναι ένας από τους λίγους Τούρκους παραγωγούς και DJs που έχουν αφοσιωθεί στη σκοτεινή πλευρά του σύγχρονου bass ήχου. Με έμφαση σε δυνατούς ρυθμούς δημιουργεί εφευρετικά κομμάτια γεμάτα κρουστά, μεταδίδοντας στον ακροατή μια δυνατή αίσθηση ενέργειας .

Μέσα στο 2012 ο Gantz κυκλοφόρησε κομμάτια σε ψηφιακή μορφή αλλά και σε βινύλιο, σε labels όπως Tribe 12, Box Clever και Innamind Recordings, με επιπλέον κομμάτια να αναμένονται για κυκλοφορία το '13 και με σχέδια για ευρωπαϊκή περιοδεία αλλά και DJ σετ στην Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή 11 Γενάρη ο Gantz θα επισκεφτεί την Αθήνα και το Bios για να παρουσιάσει το υλικό του αλλά και ακυκλοφόρητη μουσική άλλων νέων παραγωγών, για το έκτο Big Bang, μια βραδιά αφιερωμένη στο σκoτεινό μπάσο και την μοντέρνα sound system αισθητική. 

Πριν και μετά τον Gantz θα εμφανιστούν οι Jeph1 & Billy Widz, Omacatl και SRJ, σε ένα party που εγγυάται δυνατά beats, τεράστιο μπάσο και διαγαλαξιακές ατμόσφαιρες!

Hosts της βραδιάς και υπεύθυνοι για τα Big Bang event, οι Billy Widz & Jeph1 είναι ένα δίδυμο dj / παραγωγών, με τα σετ και τις παραγωγές τους να αντιπροσωπεύουν την deep, sub-heavy πλευρά της σύγχρονης soundsystem σκηνής. 

Έχοντας ως στόχο την εξάπλωση του συγκεκριμένου ήχου, το 2011 ξεκίνησαν αυτές τις βραδιές, στις οποίες προωθούν διεθνείς και εγχώριους παραγωγούς σε δίμηνη βάση, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν τη δική τους δίωρη εκπομπή με το ίδιο όνομα στον Paranoise Radio κάθε δεύτερη Πέμπτη. 

Επηρεασμένοι από jamaican / uk bass / hip hop ακούσματα και από την κουλτούρα των soundsystems, τα sets τους κινούνται γύρω από ένα μεγάλο κομμάτι του φάσματος του bass ήχου, ενώ έχουν εμφανιστεί σε lineup με ονόματα όπως Mala, Loefah, Pokes (DMZ), V.I.V.E.K, Goth-Trad, Kromestar, Tunnidge, Jack Sparrow, Vibronics & Channel One αλλά και στο Outlook Festival 2012 στην Κροατία.

Ο Jason Nikolaidis aka Omacatl, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική παραγωγή πριν από περίπου δύο χρόνια. Πολύ πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρώτο του EP "Mordant Resonance", το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα από την Undersky Records, ενώ παράλληλα δουλεύει υλικό για νέα projects στην 4essera. 

Ως ντράμμερ στο παρελθόν σε διάφορα ελληνικά συγκροτήματα της μέταλ σκηνής, ο Omacatl έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη για το στοιχείο του ρυθμού και για την εξερεύνηση της σκοτεινής πλευράς της bass μουσικής.

Eπίσης το δικό του dj set πρόκειται να παρουσιάσει ο SRJ από την Αθήνα, μέλος των Basstards και του Paranoise Radio.

H είσοδος στον χώρο του Bios (Πειραιώς 84) την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου θα είναι ελεύθερης επιλογής με κουτί ενίσχυσης για τα έξοδα των καλλιτεχνών. Η έναρξη της μεγάλης βραδιάς έχει οριστεί για τις 23.30. be there! 

Ο Gantz θα εμφανιστεί και στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο υπόγειο του Spitimou, στο Space δηλαδή  στην οδό Φράγκων 3 στο κέντρο της πόλης.

Εκεί θα λάβει χώρα ένα μεγάλο πάρτυ σε 2 stages που θα αρχίσει από τις 22.00 με είσοδο ελεύθερη και το οποίο γίνεται σαν συνδιοργάνωση των Undersky και Burning City.

Στην Θεσσαλονίκη λοιπόν, θα παίξουν τα μέλη του Paranoise Isker & Kinga, o Jafar από την ομάδα των Burning City αλλά και οι Scalade (uk), Unco, Soulnd (bg) και V.Peilivanidis από την Undersky όπως και οι Kay Month και Lois Mo.  be there!


No comments: