Thursday 14 March 2013

Disco Tocopilla presents the Holy Athens!


Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα εγχώρια εγχειρήματα των τελευταίων ετών στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή και για το οποίο έχετε πληροφορηθεί εδώ και καιρό μέσα από το ραδιόφωνο του Paranoise.

O λόγος για το νεοϊδρυθέν label που ακούει στο όνομα Disco Tocopilla και ήδη έχει κάνει αίσθηση με τις ωραίες και σύγχρονες παραγωγές που βγάζει.


Μετά τις δύο πρώτες κυκλοφορίες, που βγήκαν μόνο σε ψηφιακή μορφή και προέρχονται από τους συνιδρυτές της εταιρείας, δηλαδή το άλμπουμ Being Stuck In Earth Makes Me Angry του Circo Inverso και το Staring At The Sun ΕΡ του BrainD, το αθηναϊκό – λνδρέζικο label / collective Disco Tocopilla, επιστρέφει με ένα δυνατό compilation album με την ονομασία "Holy Athens". 

Η συλλογή Holy Athens έρχεται σε επίσημη κυκλοφορία από τις 20 Μαρτίου 2013, σε ψηφιακή μορφή στο bandcamp του label με επιλογή για αγορά με το ποσό που επιθυμεί ο κάθε ακροατής, αλλά και σε περιορισμένο αριθμό συλλεκτικών κασετών! Περιέχει 13 εκλεκτά κομμάτια, φτιαγμένα από 13 γνωστούς, ταλαντούχους και αξιόλογους Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο album συμμετέχουν σε αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες: BrainD, Circo Inverso, Crspace, Duckem, Ekelon, Giganta, Kebzer, Muco, Oldman Talkin', Pan Pan, Red, Thomey Bors and Vlad. Σε αυτήν τη συλλογή θα ακούσετε κάποια deep ατμοσφαιρικά και πειραματικά tunes, διαστημικά wonky beats, δυναμικά - χορευτικά bass tracks και κάποια beats εμπνευσμένα από τον χώρο της hip hop μουσικής σκηνής.

Εξαιρετική συλλογή την οποία σας συνιστούμε με κλειστά μάτια καθότι περιέχει αρκετά διαμάντια, με πολύ καλές εμπνεύσεις και παραγωγές που σίγουρα θα εκτιμήσετε. Αν και ξεχωρίσαμε κάποια κομμάτια ως καλύτερα, είναι άσκοπο να τα αναφέρουμε καθώς τα μουσικά γούστα του καθενός διαφέρουν και άρα καλύτερα ο καθένας να κάνει την δική του εκτίμηση.




Το mastering για το Holy Athens έγινε στο Funky Garden Studio στην Αθήνα από τον Μάριο Ιμπραήμ, ενώ του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο Red (FtF) και της φωτογράφησης η Dana Amina Daniela Ben-Lakhda. Αναλυτικά τα κομμάτια που περιλαμβάνονται στην συλλογή είναι τα εξής:

01. Oldman Talkin' - The Dream
02. Kebzer - Thunderbolt
03. Red - Soigal
04. BrainD - Moonwalk
05. Crspace - One Little Spark
06. Thomey Bors - Calinomise
07. Duckem - Chasm
08. Giganta - Want This
09. Vlad - Kykloi
10. Ekelon - Origin
11. Muco - Awake pt1&2
12. Pan Pan - The Queen
13. Circo Inverso - Love she said

No comments: