Monday 22 April 2013

ANAΛΟGUE vol.2 / Pinch is back in Athens!


Ένα χρόνο και κάτι μετά την πρώτη περσινή εμφάνιση της βραδιάς ANAΛΟGUE με καλεσμένο τότε τον Boddika και στόχο την παρουσίαση στο αθηναϊκό κοινό την σταδιακή μετεξέλιξη του UK bass ήχου, το δεύτερο κεφάλαιο είναι γεγονός με τιμώμενο πρόσωπο έναν «παλιό» μας γνώριμο, τον Pinch

‘Eξι χρόνια έπειτα από την πρώτη του εμφάνιση στα πλαίσια των βραδιών Ιtal Soundz, o βρετανός dj και παραγωγός άφησε τότε με το σετ του μεγάλη κληρονομιά την οποία τίμησε επάξια και στις υπόλοιπες εμφανίσεις στην Ελλάδα που ακολούθησαν. 

Fast forward στον Σεπτέμβρη του 2012 όπου οι Pinch και Runner συναντώνται τυχαία ξανά στο Dimensions Festival με τον πρώτο να εκφράζει την επιθυμία επιστροφής του σε μία από τις πόλεις που τον στήριξε εξαρχής και το ANAΛΟGUE vol.2 είναι γεγονός. 



Με το take over και τις άπειρες αλλαγές στα δρώμενα του Bass ήχου παγκοσμίως ο Pinch  διανύει περίοδο τεράστιας ωριμότητας. Οι πρόσφατες συνεργασίες με ιερά τέρατα της μουσικής όπως ο Adrian Sherwood, τα sound scouting ταξίδια του όπως φέτος στη Νιγηρία, το αστείρευτο ταλέντο του στη διαχείριση του label ''Tectonic'' και το γεγονός οτί ίδρυσε το δεύτερο δικό του label ''Cold Recordings'' ώστε να επικεντρωθεί στην UK Hardcore μουσική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας καθιστούν επάξια τον Pinch ως τον ''General'' της σύγχρονης Bass κουλτούρας. 

Ταυτόχρονα παραμένοντας ένας τεράστιος λάτρης της ευρύτερης dub techno αισθητικής και των vinyl only dj sets, σε αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή όπου 'όλα είναι στο ραντάρ', έρχεται ξανά στην Ελλάδα και στο  SIX D.O.G.S. την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου για ένα σπάνιο και μοναδικό event κάτω από τις χαμηλές συχνότητες αυτού του ηχοσυστήματος που έχει στιγματίσει την Αθηναϊκή νύχτα όπως κανένα άλλο. 

Με τους εγχώριους εκπροσώπους του Outlook και ταλαντούχους DJs/παραγωγούς BigBangAthens aka Billy Widz &  Jeph1 να ανοίγουν την βραδιά με ένα διαφορετικό σετ από ότι τους έχει συνηθίσει το κοινό της Αθήνας και τους Runner και Μr.Statik να φορούν τον Subbed Out μανδύα τους κλείνοντας τη βραδιά με οτιδήποτε έχει να κάνει με techno/house/garage/grime/κ.ά, το event αυτό αποτελεί ένα από τα πιο special projects της πόλης φέτος.

event info: AΝΑΛOGUE Vol 2.
Pinch (Tectonic Uk)
w/Runner b2b Mr.Statik & Billy Widz b2b Jeph1 (BigBang Athens)
venue:SIX D.O.G.S.(Avramiwtou 6-8,Monastiraki,Athens)
entrance fee: 5 euros

No comments: