Tuesday 9 April 2013

Chinese Man for two live shows in Greece


Ο μυθικός Chinese Man, στέλνει τους 3 αγαπημένους μαθητές του να διαδώσουν το κινεζικό ζεν πνεύμα σε όλο τον κόσμο!

Οι Chinese Man, η εκρηκτική κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 12 Απριλίου στο Principal (πρώην Αποθήκη Μύλου) στην Θεσσαλονίκη και στις 13 Απριλίου στο Gagarin 205 στην Αθήνα για ένα αξέχαστο ζωντανό Beat exploration.


Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 κατ’εντολή του μέντορα τους, του ιδιοφυούς και μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή και αναπόσπαστου μέλους της Chinese Man Records. Το κομμάτι I 've got that Tune και μερικές εκατοντάδες ημερομηνίες για Dj sets, ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παγκόσμια περιπέτεια των μαθητών του. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να διαδώσουν το ζεν πνεύμα και μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Η περιοδεία τους με τίτλο The Groove Sessions Live που κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια, ήταν μια τεράστια επιτυχία που στην συνέχεια έπρεπε να εορταστεί ανάλογα για αυτό και κυκλοφόρησε και σε dvd.

Έκτοτε, ο μέντορας τους, πιο ήρεμος, παρατηρεί την non stop πορεία τους και απολαμβάνει την επιτυχία τους από την άνεση του.. καναπέ του. Το κινεζικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, αφού οι Chinese Man κάνουν μουσικό πραξικόπημα μεταδίδοντας παντού το σύνθημα "make music, not war".

H μουσική τους είναι μεν επηρεασμένη από την Hip Hop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικό άνεμο. Ήχοι 'σκονισμένου' dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz, αλλά και πιο παραδοσιακοί, εναρμονίζονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα.

Μπορεί η έδρα τους να είναι στην Mασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως είναι παγκόσμιο, κάτι που φαίνεται και από το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο Racing with the Sun, στο οποίο το τρίο κάλεσε διεθνείς μουσικούς για να προσδώσουν τα δικά τους στοιχεία στη μουσική τους. Βασικός άξονας τους είναι τα dubby beats αλλά με εμφανείς swing, αφρικανικές, ασιατικές κ λάτιν επιρροές.

Αυτό το Σάββατο λοιπόν στην Αθήνα στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205) όπου οpening act στους Chinese Man θα κάνει το σχήμα των Pad Trio με την συμμετοχή του Elephant Phinix, όλοι τους βεβαίως μέλη της Beatquick.

Ώρα έναρξης στις 21.00 και εισιτήρια στο ταμείο προς 25 ευρώ, ενώ σε προπώληση 22 ευρώ, μέσω του Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και των Public.

Στην εμφάνισή τους την Παρασκευή στο Βlock33 και την Θεσσαλονίκη, support κάνουν οι Βurning City feat. J Fyah και οι En Route Soundsystem feat. MC Sensee & Magma Dee, ενώ στο ταμείο τα εισιτήρια τιμώνται προς 23 ευρώ και σε προπώληση για 20. 

No comments: