Sunday 31 March 2013

Dub Propaganda party - SubnDub 15th Anniversary


Όταν κορυφαίοι εκφραστές και εραστές του βαθύ μπάσου, με ήχους που θα καλύψουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα από την ηλεκτρονική dub και τη psydub μέχρι την drum and bass και το dubstep συναντιούνται... 

Dub Propaganda: το μεγάλο πάρτυ του SubnDub, του μουσικού εργαστηρίου των Direct Connection. Ετοιμαστείτε για μια πολύ δυνατή χορευτική βραδιά την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Κύτταρο live (Ηπείρου 48 και Αχαρνών) στην Αθήνα. 

Live θα παίξουν οι Direct Connection (Photovoltaic Records), Vlastur full band (Sonic Loom), Insp-i-ration Project (SubnDub), dj sets από τους Harris (Funxion, iGotBass, Basstards), Sotokkan (Sonic Loom), Anna Mystic (Dubwise HiFi), MC's οι Yinka και Bredda Ahmed Ali, ενώ visuals θα κάνουν οι Kinomatik και Com.odd.or.

Direct Connection είναι μια μουσική κολεκτίβα, ένα underground electro dub σχήμα με ευρεία σύνθεση. Από την ίδρυσή τους το 1998, έχουν δημιουργήσει το SubnDub, ένα πειραματικό electroDub εργαστήρι στην καρδιά της Αθήνας, με στόχο την αναζήτηση των συνδέσμων ανάμεσα στους ρυθμούς και την ψυχεδέλεια. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι κάθε φορά μια ξεχωριστή μουσική και οπτική εμπειρία. 

Κυκλοφόρησαν το 2007 την ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά Dub Infection στην Candyflip Records, ενώ έχουν συνεργαστεί με τους Alcalica για την κυκλοφορία δύο 12ιντσων βινυλίων, το Pοu Pai το 2008 και το Holy Tree το 2009. Αρχές του 2010 κυκλοφόρησαν στην THC Records, το 45άρι βινύλιο Santi-D meets Direct Connection, με τον Santi-D ένα εξαιρετικό roots dub reggae τραγουδιστή από το Παρίσι. 

Ο Vlastur ξεκίνησε την πορεία του στα τέλη της δεκαετίας του '80 ως μπασίστας και ως ιδρυτικό μέλος των Cohash Funk. Το 1998 μαζί με τους Fefer και Spiris σχημάτισαν ένα Dub πειραματικό εργαστήρι, το SubnDub, μέσα απ’ το οποίο δημιουργήθηκαν οι Απευθείας Σύνδεση, γνωστοί σήμερα ως Direct Connection. Έκτοτε ο Vlastur έχει συνεργαστεί με μπάντες και καλλιτέχνες όπως οι Palyrria, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Λένα Πλάτωνος, με την οποία η συνεργασία τους κρατάει ως σήμερα. 

Το άλμπουμ InterAxion Dub του 2009 είναι η πρώτη προσωπική του δουλειά όπου εμπεριέχει το απάνθισμα του μουσικού του ταξιδιού μέχρι σήμερα, φιλτραρισμένο μέσα από την δική του electrodub ethnic αισθητική.

Αυτό, αλλά και νέο φρέσκο υλικό θα παρουσιάσει στο Κύτταρο με την βοήθεια τεσσάρων πεπειραμένων μουσικών που μοιράζονται το ίδιο όραμα και την αγάπη για αυτούς τους ήχους.


Tο πολυδιάστατο εγχείρημα, γνωστό ως Insp-I-ration Project δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008 από εκτίμηση στην παγκόσμια μουσική κληρονομιά και την αγάπη για την ψυχεδέλεια, όλα περασμένα μέσα από το πρίσμα της dub! Τα αποτελέσματα του συνεχούς πειραματισμού πάνω σε κάθε πιθανή ηχητική πηγή παρουσιάζονται σε ζωντανές εμφανίσεις (κάποιες από τις οποίες ήταν σε φεστιβάλ όπως: Πολιτιστικό 10ήμερο Καβάλας, Legalize it Protestival Αθήνας, MCF Αρχαίας Ολυμπίας, Bass Culture Festival κλπ..) και σε διαδραστικά sets σε διάφορα bar & club της χώρας (Red Sea, Bios, 6Dogs, Μικρό Cafe, Salta Conmigo κλπ.).

Τα τελευταία χρόνια, κάτω πλέον από την στέγη του Sub & Dub και με την σύμπραξη διαφόρων μουσικών, DJ's, παραγωγών και φίλων, το project εκπληρώνει τον πρωταρχικό σκοπό του, όντας μια παρέα ανθρώπων που εκφράζονται μέσω της μουσικής.


Όλα αυτά λοιπόν την προσεχή Παρασκευή 5 Απριλίου στο Κύτταρο Live στην Αθήνα με πιο αναλυτικές πληροφορίες εδώ. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.30 και η είσοδος θα κοστίζει 6 ευρώ, με το πρώτο ποτό με επίδειξη του εισιτηρίου στα 4 ευρώ ενώ η μπύρα 3 ευρώ.

No comments: