Monday 9 September 2013

Oghene Kologbo & the World Squad live in Thessaloniki


Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται ο σπουδαίος Oghene Kologbo μαζί με τους World Squad στον χώρο του Block33 στην Θεσσαλονίκη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 με έναρξη μισή ώρα αργότερα και τιμή εισιτηρίου τα 10 ευρώ. Support act από τους Animanation.

Ο Oghene Kologbo, γεννημένος στο Warri της Νιγηρίας το 1958, υπήρξε αναπόσπαστο μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Fela Kuti's Afrika 70 καθ' όλη την διάρκεια της ύπαρξης του group. Η τενόρο κιθάρα του είναι παρόν σε όλους τους κορυφαίους δίσκους που ορίζουν τον Afrobeat ήχο και του έδωσε την ευκαιρία να παίξει με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο James Brown, Stevie Wonder, Lester Bowie, Paul McCartney. 

Από τότε που εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο το 1978, ο Kologbo συνέχισε να συνεργάζεται με το συγκρότημα Egypt 80 και έκανε περιοδεία με τους King Sunny Ade, Tony Allen, Brenda Fosse και πολλούς ακόμη. Ανακάλυψε επίσης μία πληθώρα επιτυχημένων συγκροτημάτων όπως είναι για παράδειγμα οι Roots Anabo, projects with Adé Bantu και Xavier Naidoo και είναι μέλος του Tony Allen Group.

Κερδίζοντας ραγδαία την φήμη ως ένα από τα πιο "groove" συγκρότημα που μπορεί να υπάρξει, οι World Squad είναι ο πρωταγωνιστής των μυστηριωδών παραστάσεων, που παρουσιάζει έναν εκρηκτικό συνδυασμό των afrobeat, rock, funk και jazz. 

Με μουσικούς που προέρχονται από το Τόγκο, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Βέλγιο, το συγκρότημα συχνά συνοδεύεται από έναν ξεχωριστό καλεσμένο, τον Oghene Kologbo. Με αυτόν το συγκρότημα έχει ήδη εμφανιστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Γερμανία.

Με συμμετοχές σε διοργανώσεις όπως legalize it, street parade, αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, street mode, εμφανίσεις με Don Carlos, Groundation, Nneka, Dreadzone αλλά και πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στο ενεργητικό τους, οι Anima Νation κατακτούν τις καρδιές του ακροατηρίου,ταξιδεύοντας το και μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα τους! Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου, στο στούντιο που διατηρούν στη Θεσσαλονίκη, με επιμέλεια των ιδίων. 

No comments: