Monday 16 September 2013

Thessaloniki Earthdance Festival 2013


Το Earthdance Festival, είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού για την Ειρήνη το οποίο έχει αναπτυχθεί και έχει καταλήξει ως η μεγαλύτερη συγχρονισμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1997, με 22 πόλεις και 18 χώρες να συμμετέχουν. Τα Earthdance γεγονότα συνέβησαν σε πάνω από 450 πόλεις σε 75 χώρες, με μέρη που κυμαίνονται από τον σύλλογο των εδαφών της Νέας Υόρκης μέχρι και τα τροπικά δάση της Βραζιλίας. 

Κάθε έτος, σε ευθυγράμμιση με τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, πάνω από 250.000 περίπου άτομα ενώνονται στον χορό, με εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερα να εντάσσονται στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και τους ανθρωπιστικούς της στόχους. 

Η καθοριστική στιγμή του Earthdance σε κάθε εκδήλωση είναι η συγχρονισμένη στιγμή (4 μ.μ. Χειμερινή ώρα Ειρηνικού) όταν κάθε εκδήλωση στον κόσμο παίζει ένα ειδικό τραγούδι που ονομάζεται Η Προσευχή Για Την Ειρήνη την ίδια ακριβώς στιγμή. 

Το Earthdance Festival έχει χαρακτηρισθεί από τη μουσική βιομηχανία,ως το Dance Aid για την νέα χιλιετία. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει μαζί την παγκόσμια κοινότητα για να δημιουργηθεί ένα συγχρονισμένο παγκόσμιο φεστιβάλ χορού και να βοηθήσει στην χρηματοδότηση ανθρωπιστικών αιτιών που ωφελούν ένα ειρηνικό περιβάλλον σε όλη την παγκόσμια κοινότητα. 

Η αποστολή είναι να προωθηθεί η Ειρήνη με την ένταξη των συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο με μια συγχρονισμένη προσευχή για την ειρήνη και να στηριχθούν οι ανθρωπιστικές αιτίες μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και του χορού. 

Στόχος είναι να συμμετέχουν φορείς, σύλλογοι, καλλιτέχνες, μουσικοί και ειρηνόφιλοι παγκοσμίως αφιερώνοντας μια ημέρα για την υποστήριξη των προσπαθειών ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και να ενωθούν άνθρωποι από όλα τα έθνη σε μια ημέρα ειρηνικού εορτασμού και αρμονίας. 

Το πνεύμα του Earthdance είναι η συμμετοχή σε οποιοδήποτε επίπεδο. Στο πνεύμα του Σκεφτείτε Παγκόσμια, Δράστε Τοπικά, κάθε τοπική εταιρεία προώθησης πρέπει να δωρίσει τουλάχιστον το 50% των κερδών τους σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που σχετίζεται με μία από τις ακόλουθες κατηγορίες: 

Ευημερία Παιδιών και Αστική Νεολαία, Ιθαγενείς, Διεθνής Ανακούφιση και Ανάπτυξη, Περιβαλλοντική Αειφορία και Προστασία, Οργανώσεις που Βοηθούν στην Προώθηση της Ειρήνης 

Εθελοντισμός 

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν. Κάθε εθελοντής θα καλεστεί να συμμετέχει στην ομάδα λειτουργίας που θα είναι παρούσα στην εκδήλωση για 6 ώρες, επιλέγοντας την βάρδια που τον διευκολύνει καλύτερα ανάλογα με τις υποχρεώσεις του. Δεν είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία των εθελοντών. Κάθε εθελοντής δεν είναι ποτέ μόνος του. Είναι μέλος μιας πολυμελούς ομάδας που είναι παρούσα και μοιράζεται τα ίδια καθήκοντα με άλλα μέλη.

Στην Θεσσαλονίκη τώρα, το Earthdance Festival 2013 θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στις 20, 21, 22 Σεπτεμβρίου.


Live θα παίξουν τα εξής ονόματα:

Κακό Συναπάντημα – Full Live Band
http://kako-synapantima.blogspot.gr

Moca Juniors Sound + Dance Show by Caribbean Quenns
https://www.facebook.com/MocaSound.Official

Pan Kaperneka (Άβατον /Paloiria) + Estia Project
https://www.facebook.com/pan.kaperneka

Pantelis Pavlidis + Eydousin
http://pantelispavlidis.gr

DJ Sets θα παρουσιάσουν οι εξής καλλιτέχνες:

Vlastur
https://www.facebook.com/vlastur

Sotokkan (Direct Connection, Sonic Loom)
https://soundcloud.com/sotokkan

Dee J Mphantasy 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100003595087871

Digital Monk
https://www.facebook.com/digitalmonk77

T.J.R (Takis Jah Roots)
http://mixcloud.com/TakisJR

Big Shine (Fyah Fist)
https://www.facebook.com/pages/Big-Shine-FYAH-FIST/160779927305539

Aκόμη θα συμμετέχουν οι εξής MC's:

Daddy Nek 
http://facebook.com/nek.mocajuniors

Magma D
http://facebook.com/pages/Magma-D/332922580070958

Performance by: T.B.A / Deco by: Sugar Factory / Visuals by: Pixels On Space / Visuals + Mapping by: Sugar Factory 

Επίσης, και τις δύο ημέρες από τις 18.00 στον χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν: Προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών, ενημερωτικά περίπτερα, έκθεση προϊόντων, visual arts, chill out stage - space area by Sugar Factory, ανταλλαγή και ανακύκλωση βιβλίων, healing area, μασάζ και ρέικι, εργαστήρι πηλού και άλλα πολλά!

Καλούμε όλο τον κόσμο που θα συμμετέχει στο φετινό Earthdance της Θεσσαλονίκης, να σεβαστεί τον χώρο που θα το φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου. 20 με 22 Σεπτεμβρίου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. be there!

No comments: